Nowa strefa restauracyjna w Porcie Łodź

Zakończyła się trwająca od kilku miesięcy modernizacja strefy restauracyjnej Portu Łódź. Centrum handlowe należące do spółki Ingka Centres postawiło przede wszystkim na roślinność, klimatyczne oświetlenie i ekologiczne rozwiązania. Koszt przeprowadzonej inwestycji to 990 tysięcy euro.

Modernizacja food court’u zaplanowana została z myślą o jubileuszu Portu Łódź, który w tym roku obchodzi swoje 10-te urodziny. Głównym celem prac była taka organizacja przestrzeni by maksymalnie zwiększyć liczbę miejsc siedzących i stolików. Obecnie w strefie restauracyjnej posiłek może wspólnie zjeść ponad 600 osób. Wszystkie działania Portu Łódź realizowane są z ideą ograniczenia negatywnego wpływu na środowisku, dlatego w strefie restauracyjnej Centrum od lat funkcjonuje koncept wydawania dań na porcelanowej zastawie i korzystania przez najemców food court’u z centralnej zmywalni.

Strefa restauracyjna Portu Łódź została zaprojektowana jako miejsce, w którym można komfortowo zjeść posiłek w otoczeniu nowoczesnego designu oraz zieleni nadającej przytulności i charakteru. Przebywając na food court’cie podziwiać możemy wkomponowane w przestrzeń drzewka, które dominują w całości aranżacji. W donicach zasadzone zostały rośliny i krzewy, naturalnie wydzielające daną przestrzeń, a na filarach pojawiły się zielone pnącza. Atmosfery dopełniają eleganckie lampy o różnych kształtach i designie oraz nowoczesne meble utrzymane w kolorystyce zieleni, niebieskiego i pasteli. Podczas modernizacji strefy restauracyjnej wymieniona została także posadzka, a przestrzeń zorganizowana została tak by Goście mieli jak najlepszy widok na urokliwe Patio Portu Łódź z piękną fontanną. Koszt przeprowadzonej inwestycji to 990 tysięcy euro. 

Średnia ocena

Na podobny temat

Komentarze

Zaloguj się aby móc dodawać nowe komentarze.