Oświadczenie Zarządu Griffin Real Estate

„Z głębokim rozczarowaniem przyjmujemy decyzję IV Wydziału Karnego Sądu Rejonowego Katowice Wschód o tymczasowym aresztowaniu pana Przemysława Krycha, partnera zarządzającego i założyciela firmy Griffin RealEstate".

„Zarząd firmy wyraża głębokie przekonanie, że postawione zarzuty są bezpodstawne, a także, że Przemysław Krych nigdy nie popełnił żadnego przestępstwa. Uważamy również, że Pan Krych, będący osobą o wysokiej reputacji, będzie współpracował z organami wymiary sprawiedliwości i że środek zabezpieczający w postaci tymczasowego aresztowania nie jest adekwatny do sytuacji.

Wierzymy, że sąd wyższej instancji uwzględni zażalenie na tę krzywdzącą decyzję.Jednocześnie potwierdzamy, że niektóre spółki związane z Griffin Real Estate wspierały inicjatywy Fundacji Pomocy Osobom Niepełnosprawnym w Stróżach. Działania te były podejmowane zgodnie ze strategią z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu. Spółki związane z Griffin Real Estate odpowiedziały na konkretne prośby fundacji o sponsoring działań o charakterze charytatywnym(…)*

Warto również nadmienić, iż Spółki związane z Griffin Real Estate , obok wspierania projektów Fundacji Pomocy Osobom Niepełnosprawnym, tylko wciągu trzech ostatnich lat wsparła wiele organizacji charytatywnych,edukacyjnych, kulturalnych, artystycznych i sportowych (…)Pojawiające się doniesienia łączące wpłaty na Fundację w Stróżach z inwestycją w hotel Cracovia są całkowicie nieuzasadnione.Podkreślamy, że wszystkie działania podejmowane przez grupę Griffin są zgodne z wymogami prawa i wielokrotnie audytowane.

Głęboko wierzymy, że postępowanie prokuratorskie oraz ewentualne postępowanie przed niezawisłym sądem, zakończy się oddaleniem zarzutów wobec Przemysława Krycha. Jednocześnie podkreślamy, że w pracy Griffin Real Estate nic się nie zmieniło. Firma konsekwentnie realizuje codzienne działania wynikające z przyjętej strategii biznesowej”.

-----

*skróty pochodzą od Redakcji