CBRE promuje kolejną osobę na stanowisko regionalne

Joanna Mroczek, Senior Director, CBRE

CBRE w regionie CEE zdecydowała się na powołanie kolejnego, międzynarodowego stanowiska – Joanna Mroczek, dotychczasowa szefowa działów Badań Rynku i Doradztwa oraz Marketingu i Komunikacji w Polsce, objęła stanowisko dedykowane również na Europę Centralną.

Powołanie Joanny na stanowisko regionalne, a tym samym powierzenie jej rozwoju dwóch działów jakimi są Research oraz Marketing, jest niekwestionowanym dowodem na uznanie jej ogromnego wkładu w rozwój CBRE w Polsce. Joanna od lat jest jedną z kluczowych osób w CBRE, która rozwijała firmę do obecnej pozycji lidera. Wzmocnienie współpracy pomiędzy tymi dwoma obszarami na poziomie lokalnym i regionalnym jest również sygnałem dla naszych klientów i rynku, że spójność prowadzonych działań na najwyższym poziomie jest priorytetem dla CBRE na całym świecie – mówi Andreas Ridder, Managing Director CEE w CBRE.

Joanna Mroczek, w ramach CEE, będzie odpowiedzialna za współpracę 6 krajów - Polski, Czech, Słowacji, Węgier, Rumuni, Słowacji i regionu SEE. Celem jest połączenie sił analitycznych i marketingowych, dostarczenie specjalnych projektów dla rynku i klientów, wspólne zaangażowanie np. w raporty badawcze czy konkurs na najlepsze biuro (Office Superstar w Polsce lub Office of the Year w innych krajach. W ten sposób CBRE odpowiada na oczekiwania klientów działających w całym regionie. Dział Badań Rynku przygotowuje najwyższej jakości dane o rynku i odkrywa trendy jakie nim kierują, a dzięki temu działania marketingowe CBRE oparte są na unikalnej wiedzy, wartościowej dla klientów.

Joanna posiada ponad 15-letnie doświadczenie na rynku nieruchomości komercyjnych. Od 2007 roku zarządza działem Badań Rynkowych w CBRE, a doradztwo które świadczy dla klientów we wszystkich sektorach rynku, od lat nagradzane jest prestiżowymi nagrodami Euromoney dla najlepszego działu Research. Od 2015 roku zarządza również działem Marketingu i Komunikacji, który na różnych płaszczyznach wspiera rozwój firmy. Jest absolwentką SGH oraz międzynarodowych studiów dla kadry zarządzającej IESE Business School.