Ben Bannatyne obejmuje stanowisko Prezesa Prologis na Europę

Ben Bannatyne

Prologis, Inc., poinformował o mianowaniu Bena Bannatyne’a na stanowisko prezesa Prologis na Europę. Zastąpi on Philip’a Dunne’a, który sprawował tę funkcję przez blisko siedem lat.

Ben Bannatyne obejmie nową posadę w styczniu 2016 roku i aby zapewnić płynne przejęcie obowiązków, będzie współpracować z Philipem Dunnem. Bannatyne będzie nadzorował działalność Prologis w Europie, gdzie portfolio firmy obejmuje 16,6 miliona metrów kwadratowych powierzchni magazynowej zlokalizowanej w 14 krajach (stan na 30 września 2015 r.).

Ben Bannatyne pracuje w Prologis od siedmiu lat i ma ponad 20-letnie doświadczenie w branży nieruchomości. Przed awansem był dyrektorem regionalnym Prologis w Europie Środkowo - Wschodniej. Ponadto jest członkiem Europejskiego Komitetu Wykonawczego Prologis. Zanim dołączył do spółki, pełnił funkcję dyrektora regionalnego JLL w Europie Środkowej.

Philip Dunne dołączył do Prologis w Europie w grudniu 2008 roku jako dyrektor operacyjny i tymczasowy dyrektor finansowy. Latem 2009 roku został mianowany na prezesa.

Następcą Bena Bannatyne’a na stanowisku szefa regionalnego Prologis w Europie Środkowo - Wschodniej będzie Martin Polak, obecny senior vice president i country manager na Czechy i Słowację.

Martin Polak będzie odpowiedzialny za zarządzanie portfolio w Europie Środkowo - Wschodniej, które na dzień 30 września 2015 roku obejmuje 4,4 miliona metrów kwadratowych powierzchni logistycznej i dystrybucyjnej.