Tu jesteś:

Modernizacje na Wawelu zakończone

W latach 2009-2013 Zamek Królewski na Wawelu przeprowadził renowację dziedzińca zewnętrznego oraz adaptację budynku na centrum promocji i informacji na Wawelu.

Przy zachowaniu ogólnej kompozycji dziedzińca zewnętrznego wprowadzone zostały elementy zwiększające komfort pobytu turystów na Wawelu (ławki, rampy dla wózków inwalidzkich, pochylnie dla osób niepełnosprawnych, obniżone krawężniki granitowe przy jezdni), a tym samym zlikwidowano bariery utrudniające poruszanie się osób niepełnosprawnych.

Powierzchnia użytkowa wykonanych nawierzchni to około 10 tys. mkw. Remont, modernizację i adaptację budynku nr 9 na Centrum Promocji i Informacji zakończono w r. 2010, w którego ramach funkcjonują: kasy biletowe, informacja turystyczna, biuro rezerwacji zwiedzania oraz usług przewodnickich. Powierzchnia użytkowa budynku wynosi 790 mkw.

Średnia ocena

Na podobny temat

Komentarze

Zaloguj się aby móc dodawać nowe komentarze.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Dowiedz się więcej tutaj. ×