Tu jesteś:

Centrum Handlowe Auchan Żory jesienią w nowej odsłonie

Wizualizacja nowej części wypoczynkowej w Auchan Żory

Na początku lipca ruszył remont Centrum Handlowego Auchan Żory. Odnowione zostaną pasaże, strefa restauracyjna, toalety, pokój rodzica i dziecka oraz wejścia do galerii handlowej. Na zewnątrz obiektu pojawią się nowe miejsca odpoczynku i rośliny. Zakończenie prac zaplanowano na koniec września. Obiektem zarządza Ceetrus Polska.

Działamy na rynku od kilkunastu lat. W tym czasie bardzo zmieniły się oczekiwania klientów i charakter wizyty w centrum handlowym. Zależało nam na tym, aby zwiększyć komfort wizyty w naszym centrum handlowym i zapewnić klientom miejsca, gdzie mogą odpocząć podczas zakupów i spędzić czas z bliskimi – mówi Aleksandra Złotek, menedżer Centrum Handlowego Auchan Żory.

Autorem projektu nowej aranżacji wnętrz Centrum Handlowego Auchan Żory jest pracownia architektoniczna Tremend. Inspiracją była zarówno nazwa miejscowości, pochodząca prawdopodobnie od słowa „żar”, jak i hasło centrum handlowego, czyli „Zakupy to Twój żywioł”. W projekcie wnętrza cztery żywioły reprezentowane są przez kolory: czerwony (ogień), żółty (powietrze), niebieski (woda), zielony (ziemia). Kolory te będą się przenikały, jak również wyznaczały poszczególne strefy, np. relaksu, wejścia czy toalety.

Prace remontowe, które ruszyły w pierwszej połowie lipca 2018 roku, obejmą pasaże, toalety, strefę restauracyjną, pokój rodzica i dziecka, a także wejścia do galerii handlowej i przedsionki. Już za dwa miesiące wnętrze galerii handlowej stanie się bardziej komfortowe i nowoczesne. W pasażach ułożone zostaną nowe posadzki i pojawią się miejsca do odpoczynku. W galerii handlowej zostanie wymienione oświetlenie na bardziej nowoczesne i ekologiczne.

Całkowicie zmieni się aranżacja strefy restauracyjnej. Pojawią się tam nowe, wygodne meble i stoły, które od ogólnodostępnej przestrzeni będą oddzielać ażurowe, niewysokie ścianki. W nowej aranżacji będzie wykorzystane drewno i kolorowe obicia. Podczas posiłku klienci będą mogli również skorzystać z ładowarek telefonów i urządzeń multimedialnych, umieszczonych przy kanapie.

Generalnym wykonawcą prac budowlanych jest J.T. Konkurent. Zakończenie prac remontowych zaplanowano na połowę września.

Średnia ocena

Na podobny temat

Komentarze

Zaloguj się aby móc dodawać nowe komentarze.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Dowiedz się więcej tutaj. ×