Tu jesteś:

Dwie nowe restauracje MAX Premium Burgers w Polsce

Richard Bergfors, CEO MAX Premium Burgers

W listopadzie otwarte zostaną dwie nowe restauracje MAX Premium Burgers. 20 listopada przypada otwarcie lokalu w Świętochłowicach, zaś 30 listopada otwarcie restauracji w stolicy, która będzie zlokalizowana w nowopowstającym parku handlowym Street Mall Vis à Vis Wilanów.

Nowa restauracja będzie zlokalizowana w parku handlowym Street Mall Vis à Vis w stołecznym Wilanowie, przy ulicy Przyczółkowej 219. Lokal posiada opcję drive-in dla zmotoryzowanych klientów. Dla gości dostępny jest parking na ponad 100 miejsc. Dodatkowym atutem jest bliskość przystanku autobusowego, obsługiwanego przez kilka linii komunikacji miejskiej. Oficjalne otwarcie Street Mall Vis à Vis Wilanów odbędzie się 1 grudnia.

W Świętochłowicach restauracja MAX Premium Burgers znajduje się w samym środku prężnie rozwijającej się aglomeracji górnośląskiej. Dodatkowo, restauracja MAX została wybudowana przy trasie DTŚ (przy zjeździe Chorzów/Świętochłowice, ul. Żołnierska 33).

Jesteśmy pewni, że nasze burgery przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym podniebieniom Warszawiaków. W stolicy Polski trwa nieustanna moda na skandynawski styl życia – to, co my Szwedzi nazywamy „Lagom”. MAX idealnie wpisuje się w tę konwencję. Jesteśmy wierni naszej szwedzkiej naturze już od 50 lat, równocześnie idąc z duchem czasów. Jeśli chodzi zaś o Świętochłowice i mieszkańców Śląska – oni kochają pyszne jedzenie, zupełnie jak my, dlatego jesteśmy przekonani, że spełnimy ich oczekiwania doznania dobrego smaku – komentuje Richard Bergfors, CEO MAX Premium Burgers.

MAX jest pierwszą siecią restauracji na świecie, która wprowadziła oznaczenia śladu węglowego na swoich produktach z menu, które od czerwca 2018 roku jest w pełni pozytywne dla klimatu. MAX niweluje ponad 110% emisji dwutlenku węgla wyemitowanego do atmosfery poprzez sadzenie 1,8 miliona drzew w Afryce. MAX wprowadził także na rynek najszerszą gamę zielonych burgerów na rynku – czyli wegetariańskie / wegańskie Zielone Menu. MAX stawia za cel to, aby w 2022 roku już co drugi burger sprzedany w restauracjach MAX zawierał coś innego niż wołowinę. Jeśli ten cel zostanie osiągnięty, doprowadzi to do 30-procentowej redukcji emisji dwutlenku węgla już w siedem lat. Tym sposobem, każdy jeden kęs burgera MAX pomaga w walce ze zmianami klimatycznymi.

MAX Premium Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. Ambicją MAX jest stać się najlepszą na świecie siecią restauracji serwującą burgery. Obecnie sieć zatrudnia ok. 6000 pracowników w 130 restauracjach na terenie Szwecji, Norwegii, Danii, Polski i Egiptu. Kolejne lokale zostaną otwarte w Skandynawii oraz na nowych rynkach, w Polsce i na Bliskim Wschodzie. Całkowity obrót roczny firmy w 2017 r. wyniósł 328 milionów euro.

Średnia ocena

Na podobny temat

Komentarze

Zaloguj się aby móc dodawać nowe komentarze.

Giełda i Waluty

Kursy walut
Money.pl - Serwis Finansowy nr 1
NBP 2018-11-21
USD 3,7829 -0,19%
EUR 4,3070 -0,56%
CHF 3,8029 -0,37%
GBP 4,8353 -0,60%
Wspierane przez Money.pl
Giełda
Money.pl - Kliknij po więcej
GPW (2018-11-21 13:20)
WIG 56135.13 +1,68%
WIG20 2203.7 +2,00%
mWIG40 3828.01 +1,48%
sWIG80 10695.87 +0,07%
Wspierane przez Money.pl
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Dowiedz się więcej tutaj. ×